Onderzoeksopzet

Initiatie

In de cinematografie worden er verschillende technieken toegepast voor het verwezenlijken van de juiste sfeer in een scène. Met het creëren van de juiste sfeer kun je inspelen op het gevoel en de stemming die men krijgt bij bepaalde verrichtingen, gelegenheden en situaties die zich in dit geval voordoen een film. Voorbeelden hiervan zijn: montages en overgangen, geluidseffecten en de beeld-  hoek beweging van een camera en speciale effecten. Hedendaags wordt er aanzienlijk veel gebruik gemaakt van speciale effecten bij diverse films en word vrijwel veel gebruik gemaakt van blue-screening. Hier wil ik nader onderzoek naar gaan doen.

De doelstelling van mijn onderzoek is antwoord krijgen op de volgende vraag: Welke invloed heeft het gebruik van blue-screening in de film Pinoccio gehad op de filmindustrie? Dit ondersteund door verschillende deelvragen.
Ik begin met het onderzoeken van blue-screening. Wat houdt het gebruik van blue-screening precies in en hoe kun je deze op verschillende momenten inzetten? Nadat dit duidelijk is ga ik onderzoeken op welke manier het gebruik van blue screening de filmbeleving beïnvloed, welke effecten er ondersteund/mogelijk worden gemaakt door het gebruik van blue screening en voor welke revoluties deze film heeft gezorgd binnen de filmwereld.

 

Op basis van mijn vooronderzoek kan ik tot nu toe concluderen van dat het gebruik van Blue-screening in de film Pinoccio een grote invloed heeft gehad op de filmindustrie. Dit omdat er steeds meer gebruik van gemaakt ging werden. Anno 2016 is het mogelijk om via het blue-screen een groot scala aan effecten na het filmen toe te passen. Dit heeft vooral invloed gehad op ontwikkeling gehad op films in het genre fantasy en scifi.

 
Dit Essay is onderbouwd door literatuur en de het inzicht die ik zelf heb kunnen ontwikkelen door het analyseren van de film op het gebied van blue-screening.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s